BOKA MÖTE MED MÄKLAREN

Om ni går i säljtankar så bokar vi in en tid hos er . Vi gör tillsammans en personlig säljplan och ger er samtidigt tips och råd om saker som är bra att tänka på inför försäljning. Värdering av erat hem görs samtidigt och är en mycket viktig del för eran ekonomi.

TIPS INFÖR FOTOGRAFERING/VISNING

Inför fotografering/visning är det viktigt att man plockar iordning och gärna piffar till det med tex lite fräscha blommor för att skapa ett fint intryck. Att det är städat och rent är otroligt viktigt! Finns det trädgård så är det lika viktigt här att det ger ett bra intryck. Vi hjälper gärna till med tips och råd.

PROFFSFOTOGRAF

En bild säger mer än ord. Det är oerhört viktigt att eran bostad presenteras på ett snyggt och trevligt sätt, och därav vårat val att alltid använda oss av proffsfotograf. Vi har höga krav på våra samarbetspartners för att ge er bästa marknadsföringen.

BESIKTNING OCH ENERGIDEKLARATION

Att besiktiga sin villa inför försäljning är något vi starkt rekommenderar, med erfarenhet av smidigare försäljning då köparna redan vid visning vet vad som ev kommer att behöva åtgärdas på villan och kan kalkylera därefter. Är det mindre brister så är det bra som säljare att få vetskap om det för att kunna åtgärda det innan visning. Obs. Köparen har alltid undersökningsplikt och det är viktigt att ta reda på vilka delar som innefattas av besiktningen.

Energideklaration är ett lagkrav och får inte vara äldre än tio år. Har man ingen så görs det oftast ihop med besiktningen.

BOSTADSBESKRIVNING

När vi fått bilderna av fotografen och samlat ihop all fakta så börjar vi göra en snygg bostadspresentation. Innan den publiceras så ska ni självklart godkänna den så ni är nöjda och att uppgifterna är korrekta. Med detta underlag skapar vi sedan en broschyr som lämnas ut på visningen till intressenterna.

MARKNADSFÖRING

Visste ni att våran populära FB-sida oftast har mer exponering än vad Hemnet har, så hos oss får ni riktigt Bra marknadsföring! Vi har inriktad marknadsföring via FB som ger mycket bra resultat. Hemnet.se, våran hemsida och Instagram är ytterligare några av våra marknadsföringskanaler. Vi vågar sticka ut!

VISNINGSDAX

Vi har alltid bokade visningar (om du som säljare inte har andra önskemål) för att de som ska titta ska få bästa hjälp och ha möjlighet att kika i lugn och ro. Vi tillsammans med er, vill gärna veta vilka som besöker bostaden, och visningslista med namn och telefonnummer lämnas till er om ni önskar.

BUDGIVNING

Budgivning uppkommer om flera är intresserade. Vi använder oss av öppen budgivning, dvs att vid kontraktsskrivning ges budgivningslista till köpare och säljare där namn, telefonnummer, bud och tidpunkt för när budet lagts redovisas. Säljaren väljer vem som ska få köpa huset och det är alltså inte givet att den som lagt högsta budet får köpa, även om det är det mest vanliga. Bra att veta är att om budgivningen avslutats men köpekontrakt inte signerats av båda parter och bud inkommer, så har mäklaren skyldighet att framföra det till säljaren som tar beslut om det nya budet. Vi är hårda gällande lånelöfte, att allt ska vara iordning innan bud ges.

KONTRAKT

När säljaren gett klartecken ang köpare, bud och inflyttningsdatum så är det dags att signera kontrakt. Man reder ut eventuella oklarheter innan signering. Vi träffas oftast på vårat kontor tillsammans med en kaffetår och går noga igenom kontrakt samt bilagor.

TILLTRÄDE

Efter kontraktet så bokas tid för tillträde, dvs den dagen när man får nyklarna och kan flytta in. Vi träffas på kontoret och har banken med på distans. Systemet som vi använder oss av heter Tambur och är en tjänst som är framtaget av UC. Vi slutför köpet med att likvidavräkning signeras,den stora transaktionen sker nu och om lån finns så löses de. Handlingar som är av betydelse för köparna ska överlåtas, tex instruktionsböcker eller äldre dokumentation som har betydelse för husägarna Nu får köparna äntligen nycklarna och kan flytta in!

SKATTEBERÄKNING

När tillträdet är klart så hjälper vi självklart till med skatteberäkningen om ni önskar.
Vi finns tryggt med er genom hela affären!